Aktualno

Aktualno

Festival britanskega kraft piva v Kinu Šiška, 7. do 9. september

7. septembra 2017

V ljubljanskem kinu Šiška bo svoja piva predstavilo kar 16 britanskih malih in srednje velikih pivovarn, ki so osredotočene predvsem v varjenje kraft in real ale piva.

Obiranje hmelja je v polnem teku!

7. septembra 2017

V Savinjski dolini, na Koroškem in Ptujsko – Ormoškem območju je obiranje hmelja v polnem teku.

Reservoir Dogs z novo pivovarno

6. septembra 2017

Da nas vabijo na Luno, so zapisali ustvarjalci odličnega piva pivovarne Reservoir Dogs. Iz garažne pivovarne, preko naziva »pivovarna leta«, danes segajo po Luni.

Dnevi piva v Zrenjaninu

6. septembra 2017

Ekipa Združenja slovenskih pivovarn se je udeležila traicionalnih dnevov piva v Zrenjaninu. Mesto je poznano po pivu še iz časov nekdanje Jugoslavije, četudi pivovarne danes tam ni več.

2. tekmovanje za viteza piva

6. septembra 2017

Na gradu Bogenšperk pri Litiji bo v nedeljo, 10. Septembra, od 10. ure dalje, že drugo tekmovanje za viteza piva v organizaciji Društva slovenskih pivovarjev, ki so tudi naši člani Združenja slovenskih pivovarn.

Svetovni koledar dogodkov

5. septembra 2017

Pivo je povezano z dinamičnim, aktivnim življenjem, z druženjem in zato z vrsto raznolikih aktivnosti.

Pivovarstvo povezuje

18. avgusta 2017

Združenje Slovenskih pivovarn, ustanovljeno 1997, je letos praznovalo spoštljivih 20 let delovanja in šteje že 26 članov, od tega kar 22 pivovarn.

Štajerski hmelj z evropsko registracijo

18. avgusta 2017

Evropska komisija je v uradnem listu EU objavila registracijo štajerskega hmelja kot proizvoda z zaščiteno geografsko označbo.

30-letnica Kluba ljubiteljev Laškega piva

4. avgusta 2017

Na Mednarodni dan piva bodo 30-letnico neprekinjenega delovanja praznovali tudi člani Kluba ljubiteljev Laškega piva.

Mednarodni dan piva

1. avgusta 2017

V petek, 4. avgusta 2017, je mednarodni dan piva. Njegov namen je poklon vsem ustvarjalcem piva, pivovarjem, ki ga varijo, hmeljarjem, lastnikom pivnic, barov, gostiln in restavracij, ki poskrbijo, da je na koncu ta najbolj priljubljena, nizko-alkoholna in več tisoč let stara pijača tudi primerno postrežena.